La Festa dels Miquelets

Partager:

No et perdis la Festa dels Miquelets a Olesa de Montserrat que, enguany, arriba a la seva 17a edició.
De l’11 al 13 d'octubre, hi haurà un ampli ventall d'activitats per a tota la família, com el Mercat Barroc, les visites guiades, tallers, les batalles o el sopar popular.

Descobreix l'art del segle XVIII amb demostracions d'artesans, participa en tallers gratuïts, i gaudeix d'activitats especialment pensades per als més petits. Amb més de 50 recreadors, aquest festival promet submergir-te completament en l'ambient festiu i històric de l'època.

Les visites guiades oferiran una immersió completa en l'època. Aquesta festa de recreació històrica reviu amb rigor els esdeveniments de la Guerra de Successió a Olesa de Montserrat, un punt neuràlgic durant el conflicte pel seu rol estratègic. Amb l'ajuda d'experts, la festa recrea la vida quotidiana dels soldats amb un campament militar i un campament civil.

La Festa dels Miquelets també inclou una representació del Consell de Guerra del 1714, destacant els esforços finals per evitar la caiguda de Barcelona, i uneix el passat amb la consciència històrica contemporània. La festa s'arrela a l’estudi científic, oferint un retrat fidel i atractiu de l'època, aportant coneixement i diversió als visitants de totes les edats.

Des de 2014, aquesta celebració és reconeguda oficialment per l’associació de recreació històrica Miquelets de Catalunya, i des de 2015, com a Festa d’Interès Local, consolidant la seva importància cultural i educativa.

Fitxers adjunts
Contact
Correu electrònic
festadelsmiquelets@gmail.com
Telèfon
688913567
Nom de l'empresa organitzadora
Associació Cultural La Festa dels Miquelets
Data de celebració
De l'11 al 13 d'octubre
Any de celebració
2024
Població
Olesa de Montserrat
Adreça on té lloc l'activitat
Olesa de Montserrat - 08640
Cal fer reserva previa
No és necessari