L'atelier de l'artista. El gravat

Partager:

Activitat formada per dues parts:

Introducció: amb un passí d'imatge d'uns 45-60 minuts, expliquem de forma dinàmica i participativa què és un gravat , com es fa, les diferents tècniques utilitzades en la seva realització, els materials emprats i l'evolució i funció del gravat al llarg de la historia, a més de veure diferents exemples.

Pràctica: la resta de temps (120 minuts), de forma pràctica i lúdica, l'alumnat dissenya i confecciona el seu propi gravat a partir de la tècnica de la linografia. Sobre un suport de linòleum els participants dissenyen a llapis, de manera lliure, el motiu del seu gravat. Després eliminen el linòleum necessari per obtenir el dibuix mitjançant una gúbia, per posteriorment estampar la matriu impregnada amb tinta sobre paper, aconseguint així el gravat. Un cop finalitzat el taller, cada alumne es queda amb tot allò que ha manufacturat: la matriu de linòleum i el gravat sobre paper.

Objectius: Conèixer l’antiga tècnica del gravat, conèixer les diferents tècniques: la xilografia, la litografia, l’aiguafort,… i observar-ne els seus resultats, i aprendre a realitzar un gravat seguint la tècnica de la linografia.

Contact
Correu electrònic
amartin@santboi.cat
Telèfon
93 635 12 00 ext. 1157
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Sant Boi de LLobregat
Data de celebració
De dilluns a divendres
Horari

De 9 a 14 hores

Població
Sant Boi de Llobregat
Adreça on té lloc l'activitat
Carrer del Pont , 7 - 08830
Classificació
Activitats educatives
Artístiques
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça
Educació primària. Cicle mitjà (8 a 10 anys)
Educació primària. Cicle superior (10 a 12 anys)
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
Nombre d'alumnes per grup
25
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva
En qualsevol moment